Stichting

De Brabantse Hoeders

2020 Project Humor in Brabant

Brabant with Love, een vrolijke film over de Brabantse natuur

Tijdens het door de Brabantse Hoeders georganiseerde Festival van de Brabantse Humor ging een nieuwe natuurfilm van Mark Kapteijns in première. De eerste vertoning in aanwezigheid van burgemeester Jack Mikkers van de gemeente Den Bosch was op zondag 13 september in  cultuurcentrum Perron 3 in Rosmalen.

Brabant with Love laat op een vrolijke en sympathieke manier zien hoe dieren volkomen zichzelf zijn in hun dagelijks leven. Met zijn camera volgt Mark Kapteijns dieren in de Brabantse natuur terwijl ze elkaar het hof maken, jongen krijgen en die opvoeden.

Mark Kapteijns is opzichter bij Brabants Landschap. Hij is lid van de Brabantse Hoeders. Hij maakte al meer dan dertig natuurfilms waarvan er een flink aantal door Omroep Brabant zijn uitgezonden. De sprankelende beelden worden van commentaar voorzien door Cor Swanenberg, gespecialiseerd in Brabants dialect en eveneens lid van de Brabantse Hoeders.

De film Brabant with Love is hier te zien:

 Nieuw evenement zet ’s-Hertogenbosch op de kaart als stad van de humor

The Funniest Festival Ever 12 september in Mainstage Brabanthallen

Met oud-Journaal verslaggever en Bosschenaar Theo Verbruggen als presentator wordt op zaterdag 12 september in Mainstage Brabanthallen The Funniest Festival Ever gehouden. Dit gloednieuw internationaal festival is er voor iedereen die ooit een grap heeft gemaakt of ergens om heeft gelachen. The Funniest Festival Ever is een coproductie van de Bossche Koningstheateracademie, Theater aan de Parade en de Brabantse Hoeders. The Funniest Festival Ever moet uitgroeien tot een jaarlijks festival waarmee ’s-Hertogenbosch op de kaart wordt gezet als stad van de humor.

Tijdens The Funniest Festival Ever wordt diep in de wereld gedoken van alles wat op de lachspieren werkt. Het programma bestaat uit twee onderdelen. ’s-Middags begint het om 13.00 uur, ’s avonds om 20.00 uur. Beide voorstellingen kosten 17 euro ieder. Aan het programma wordt meegewerkt door een grote verscheidenheid aan artiesten, waaronder cabaretiers, circusartiesten, cartoonisten. Samen met het publiek proberen ze op een luchtige manier antwoorden te vinden op vragen als: hoe werkt humor eigenlijk? Wat is een grap? Wat is de functie van humor? – een vraag die in deze coronatijden extra relevant is.

Het humorfestival wordt afgetrapt met een debat van alle cabaretrecensenten van de Nederlandse dagbladen. Daarna volgt een vol middagprogramma met korte voorstellingen, interactieve workshops en een festivalterrein vol met humorchallenges. De avond staat garant voor een wervelende voorstelling en met als presentator Theo Verbruggen. Medewerking wordt verleend door onder anderen Goos Meeuwsen, Minoux, Michiel Liewma en vele anderen.

Voor het Funniest Festival Ever op 12 september in Mainstage Brabanthallen zijn nog kaartjes verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op de websites van Theater aan de Parade en van de Konings Theater Academie. https://www.koningstheateracademie.nl/thefunniestfestivalever/

NB De beide voorstellingen in het kader van het Festival van de Brabantse Humor op zondag 13 september in Perron 3 in Rosmalen zijn reeds geheel uitverkocht.

THEO 1 002

Voormalig Journaal-verslaggever Theo Verbruggen presenteert The Funniest Festival Ever op 12 september in Mainstage Brabanthallen. Foto: Konings Theater Academie.