Stichting

De Brabantse Hoeders

Hoeders-project 2020: Humor in Brabant

Humor in Brabant is het project dat de Brabantse Hoeders in 2020 organiseren. Het wordt het elfde thema dat de vrouwen en mannen uit alle delen van Brabant samen gaan uitvoeren. Het project wordt begin november 2020 gepresenteerd op een manier die zoveel mogelijk Brabanders kan plezieren. 

Eind november 2019 is een werkgroep gevormd en zijn de eerste besprekingen gevoerd om tot een inhoud van het programma te komen. Het project gaat er in grote lijnen als volgt uitzien. Op een plek in Brabant worden een weekeinde-lang zoveel mogelijk mensen (jong en oud) in staat gesteld zich op de hoogte te stellen van zoveel mogelijk vormen van humor in Brabant.

Het moet een staalkaart worden van de humor die kenmerkend is voor Brabant. Centrale thema’s zijn cabaret, allerlei vormen van kleinkunst van tonpraten tot ‘stukjes voor bruiloften en partijen’, maar ook cartoons, poëzie en zang.

humor

Een van de Brabantse Hoeders die het Humor-festival mee organiseert is Anna Uitde Haag, directeur van de Koningstheateracademie, een unieke opleiding voor cabaretiers in Den Bosch. Op de foto een van haar leerlingen (Remy Evers), op 30 november 2019 winnaar van het Cemetten Festival. Foto: Jaap Reedijk.